HIDRAULIKA

Rendszertervezés

A hidraulika tervezés, gyártás fejlesztése érdekében 2007-ben a BMI Kft. megvásárolta a Bucher Hidraulika Kft.-t és további fiatal mérnökökkel bővítette a csapatot.
A teljes rendszertervezés mellett az alábbi egységek tervezését és gyártását vállaljuk:

Egy komplett hidraulika rendszer megvalósításakor mindig törekszünk a lehető legkevesebb hidraulikaelem beépítésére és a lehető legkisebb, de még ésszerű helykihasználásra. Így egy körfolyamot mindig egyedi szeleptömbök segítségével építünk fel, mellyel könnyen megoldhatók az elemek közti kapcsolatok, és kevesebb csatlakozási pont is szükséges.
 

A tervezés minden esetben 3 dimenzióban történik, mellyel nem csak időt takarítunk meg, hanem a megfelelő csatornakapcsolatokat is könnyen ellenőrizni tudjuk. A modell „kifordított” nézetében könnyen megvizsgálhatók a tervezett és a véletlen furatkapcsolatok, összeszakadások. A teljes összeszerelt modellen a szelepek felszerelhetőségét, csőcsavarzatok csavarkulccsal való hozzáférhetőségét tudjuk ellenőrizni.
 

A képen látható kapcsolást rejti magában az alábbi vezérlőegység. A nagy pontossággal megmunkált vezérlőblokkokkal nem csak helyet takaríthatunk meg, hanem a csatlakozópontok helyzetét is a legoptimálisabban megtervezhetjük. A Bucher termékein kívül természetesen más gyártók szelepeivel is felépítjük a vezérlést.

 

 

Vezérlőegység

 

Vállaljuk tápegységek tervezését, gyártását komplett, ráépített vezérléssel, hűtéssel, szabályzott szivattyúval az egészen kicsi méretektől a több köbméteres kivitelig.

 

1000 literes tartály – 18,5kW-os motor –

131cm3 axiáldugattyús szivattyú – olaj-levegő hűtés –

tartályra szerelt vezérlés

 

 

100 literes tartály – 7,5kW-os motor – 12cm3 fogaskerékszivattyú –

5literes akkumlátor védőtömbbel – 5-5db munkapont –

tartályra szerelt vezérlés

 

 

44 literes tartály – 4kW-os motor –

11cm3 fogaskerékszivattyú

 

 

A hidraulikaelem gyártók széles termékpalettája ellenére előfordul, hogy nincs megfelelő szelep egy speciális funkcióra, vagy csak több elemmel lehet megvalósítani azt. Ilyen esetekben megtervezzük és legyártjuk a szelepet, mint például:

  • sorrendvezérlőt
  • süllyesztő szelepet
  • ekeforgató szelepet
  • induktívos helyzetkijelzőt alaplapos útváltókhoz

 

Sorrendvezérlő

 

Helyzetkijelző NA6-os útváltón

Nagy tapasztalatunk van egyszeres és kettős működésű, csapos, gömbcsuklós, peremes, talpas és speciális beépítésű munkahengerek tervezésében, gyártásában. Az elmúlt évek alatt számtalan nagyméretű és magas nyomású hengert terveztünk akár 400mm-es átmérővel és 700baros nyomással.